Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Руски танкове и БТР-и горят като факли в Украйна

31 март 2023, 20:10 часа • 36866 прочитания

Макар Бахмут да си остава основна цел за руската армия, в последните поне 2 седмици руското военно командване хвърля сериозни усилия, за да превземе и град Авдеевка.

Авдеевка е една от най-силно укрепените украински позиции и се намира точно в тила на град Донецк – там, където проруските сепаратисти се настаниха отдавна, след като започнаха своите действия против легитимно избраното управление в Киев, с помощта на издирвания за военни престъпления от Трибунала в Хага руски диктатор Владимир Путин.

Подобно на Бахмут, и с Авдеевка руснаците действат почти идентично – тежки обстрели и опит градът да бъде обкръжен. Дотук обаче руската тактика не дава желания резултат: Няма напредък. Позиционно настъпваме – руските сводки за Бахмут (ВИДЕО)

Какъв обаче е резултатът – нови и нови загуби, и то на тежка военна техника. А видеокадри какво се случва около Авдеевка с руския напън се появяват непрекъснато. Долните са от Водяне – село, намиращо се на няколко километра на юг от Авдеевка:

Само през март обаче в различни точки на фронта украинците успяха да унищожат много руски танкове и БТР-и т.е. сметката за Кремъл набъбва: В снимки: 1000 унищожени руски танка в Украйна, 273 украински

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес