Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО от Бахмут: Четирима украински войници елиминират 15 руснаци и пленяват още шестима

11 януари 2023, 14:07 часа • 6350 прочитания

Нощно време – с помощта на дрон, четирима украински войници успяват да прихванат щурмова руска група. Резултатът – 15 убити руски войници и още шестима, които са пленени.

Историята беше разказана преди денонощие от Юри Бутусов – украински журналист, който предава директно от Соледар. Тогава той каза, че има и видеокадри, които я потвърждават. Сега тези видеокадри вече са публикувани в един от верифицираните украински профили в Twitter, които следят войната в Украйна.

Случаят е от Бахмут. Украинските войници са от тактическата група "Адам". Видеокадрите са с предупреждение, затова и е по-добре потребителят, който иска да ги види, да влезе в профила си в Twitter.

В друго видео – от сутринта на 11 януари, украински военен, намиращ се в Бахмут, коментира, че заради щурма на Соледар при Бахмут вече няма нито един войник от ЧВК Вагнер, т.е. ситуацията е малко по-спокойна. Въпросният украински военен обаче посочва, че някои части от украинската армия действат с атаки на малки групи по руски позиции, като нанасят големи щети на руския враг в жива сила. "Не мога да кажа за кои украински части става въпрос, може би след войната, но аз не бих искал да съм враг на тези момчета", добавя откровена похвала украинският войник.

ОЩЕ: Руското военно министерство отрече изявленията на Пригожин за превземането на Соледар

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес