Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Битка в окопите, украинските сили пленяват руски военни в Донецка област

26 юни 2023, 19:30 часа • 12021 прочитания

Трета отделна щурмова бригада на украинската армия показа кадри, на които се вижда как взима няколко руски пленници от 57-а стрелкова бригада. 

Впечатляващото видео с екстремни близки боеве е заснето западно от Клещеевка, край Бахмут в Донецка област. (Съдържанието може да се види в Twitter при предоставяне на разрешение, тъй като кадрите са чувствителни)

Записът показва как украинските войници хвърлят няколко гранати от окопите срещу руснаците, които също са в окопа. След това няколко от вражеските войници се доближават към Трета отделна щурмова бригада и тя ги прострелва.

Един от ранените опитва да се измъкне, а други са показани да лежат на земята в неподвижно състояние. Следва хвърляне на оръжие от страна на няколко руски военни и предаването им в украински плен.

Кадрите показват също така опита на виделите какво се случва руски войници, които са били по-далеч от мястото на събитието, да напуснат района максимално бързо и да се оттеглят.

Последната информация от това направление на фронта е, че украинците са завзели нови позиции край Кудрюмовка и Клещеевка. Трета отделна щурмова бригада е прочистила всички "руски остатъци" от 57-а мотострелкова бригада западно от канала на Донбас - това е потвърдено от командира Билецки.

"По посока на Бахмут нашите части поемат инициативата, продължават щурмовите действия и притискат противника. През деня бяха покрити 600-1000 метра по южния и северния фланг около Бахмут", заяви Серхий Черевати - говорител на Източното командване на украинските сили.

ОЩЕ: Украински успехи в Запорожието, Бахмут и Херсон. Какви са версиите за сделката с Пригожин? (ВИДЕА)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес