Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Беларуски доброволци и украинската артилерия се разправят с руски войници при Бахмут

09 февруари 2023, 20:05 часа • 12858 прочитания

Впечатляващи кадри как беларуски доброволци защитават Бахмут - символа на украинската съпротива срещу кървавите домогвания на руския диктатор Владимир Путин, бяха публикувани в YouTube.

Какво показват кадрите? Войници от доброволческата част "Кастус Калиновски" успяват да атакуват успешно руски позиции при Бахмут, като убиват четирима руснаци. Техните другари опитват да си върнат изгубените позиции, след като се прегрупират, но тогава на помощ идва украинската артилерия - с помощта на дрон, украинският артилерийски огън е насочен прецизно към контраатакуващите руснаци и те са разбити.

"Кастус Калиновски" е група доброволци от беларуската опозиция, която е създадена през 2022 г., за да защитава Украйна от руската инвазия. Още през март миналата година стана ясно, че повече от хиляда беларуси са подали молба за присъединяване към подразделението. Според собствените му изявления батальонът не е включен в Международния легион за териториална отбрана на Украйна, за да запази по-голяма автономия. Друго подразделение на беларуски доброволци, воюващи заедно с Украйна, което всъщност е включено в Международния легион, се нарича Пахонски полк.

Подразделението "Кастус Калиновски" е кръстено на полско-беларуския национален герой Константи Калиновски, който е водач на Януарското въстание от 1863 г. срещу Руската империя в Беларус.

ОЩЕ: Беларуски доброволци плениха бойци от "Вагнер", зоват хората на Пригожин да се предадат (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес