Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виагра спаси безнадеждна ковид пациентка във Великобритания

03 януари 2022, 16:45 часа • 13694 прочитания

Във Великобритания се случи "коледното чудо". Болна от COVID-19 медицинска сестра 45 дни бе на апаратно дишане и 72 часа преди изключване на апарата поради безнадеждност на нея й бе бита голяма доза виагра, която в крайна сметка я спаси, пише Metro.

Жената страдала от астма, два пъти е била ваксинирана, но въпреки това през октомври дала положителен тест за коронавирусна инфекция. Тя загубила обоняние и вкус и започнала да кашля кръв. Предписаните лекарства не дали резултат. В един момент се почувствала зле, че не може да диша нормално, поради което е откарана в болница и поставена в изкуствена кома.

Дълго време лекарите се бореха за възстановяването й, но нищо не помогнало. Тогава е решено да се обадят на родителите й, които живеят в Португалия, за да дойдат и се сбогуват с дъщеря си, за да я изключат от вентилатора. Но малко преди това да се случи, лекарите предприели последната възможна мярка, като й инжектирали впечатляваща доза виагра.

В рамките на няколко дни състоянието на пациентката започнало да се подобрява: тя започнала да диша сама, а нивото на кислород, от което се нуждае, спаднало наполовина. Понеже е медицинско лице, тя е сигурна, че именно лекарството, свързано с еректилна дисфункция, я е спасило, тъй като е отворило дихателните й пътища и помогнало на белите й дробове да работят, предава БГНЕС.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес