Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Валс: Ние сме във войнa

15 ноември 2015, 08:48 часа • 3449 прочитания

"Да, ние сме във война. Ние сме изправени пред организирана терористичната армия на джихадистите". Това каза вчера вечерта френският премиер Мануел Валс пред TF1, след като посети ранените от снощните атентати в Париж в болницата Сент Антоан, цитиран от БГНЕС.

"Ще ударим и унищожим този враг във Франция и Европа, както и тези, които извършиха това нападение. Ще отговорим по същия начин с волята да ги унищожим. Ние ще спечелим тази война", каза още Валс.

"Тази армия е взела решение, преди месеци, години да ни атакува, защото Франция е цял един символ", подчерта френският премиер.

Той подчерта, че тази терористична армия ще бъде унищожена. Следващите дни ще бъдат много важни, удължаването на извънредното положение, продължаването на акцията в Сирия, каза още Манул Валс и призова да бъдат изгонени всички "радикални имами".

При безпрецедентните атентати загинаха 129 души, над 350 са ранени, 80 са в критично състояние. 8 от атентаторите са мъртви - 7 са се самовзривили, а един е убит.

Стана и ясно името на един от терористите. Става дума за 29-годишния френски гражданин Исмаел Омар Мостефай. „Франс прес” съобщава, че пръстовите му отпечатъци са открити в концертната зала „Батаклан”.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес