Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вагит Алекперов напуска поста президент на "Лукойл"

21 април 2022, 13:29 часа • 5971 прочитания

Вагит Алекперов, съсобственик, президент и основател на най-голямата в Русия частна нефтена компания "Лукойл" е взел решение да напусне поста си и да излезе от борда на директорите. Това се казва в съобщение на "Лукойл", съобщи ТАСС. По-рано Алекперов попадна под санкциите на Великобритания.

От компанията уточняват, че Алекперов не се явява контролиращ акционер и негова собственост са едва 3,12% от акциите, а чрез фондове му принадлежат 5,43%, които нямат право на глас, допълва ТАСС.

Припомняме, че на 3 март руският петролен гигант "Лукойл" отправи призив за незабавно спиране на военните действия в Украйна. Това предаде агенция AFP, отбелязвайки новината в официалния си профил в Twitter.

В официално изявление бордът на директорите на компанията казва, че изразява своята загриженост за продължаващите трагични действия в Украйна и дълбоки съболезнования за всички засегнати.

"Подкрепяме незабавно спиране на въоръжения конфликт и напълно подкрепяме разрешаването му по пътя на преговорите и дипломацията", казват от "Лукойл". И добавят, че компанията прави всичко възможно да продължи работата си във всички региони на света, в които оперира.

"Лукойл" поиска незабавно спиране на войната в Украйна, Путин с изявление (ВИДЕО)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес