Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия свърши офисната хартия, не могат да се проведат държавните изпити

09 април 2022, 15:31 часа • 7088 прочитания

Руският политик Сергей Миронов, лидер на партия "Справедлива Русия - За истината", предложи тази година Единният държавен изпит в страната да стане доброволен поради липса на офисна хартия. Това написа той в своя Telegram канал и бе цитиран от „Ведомости“.

Ситуацията с недостига на хартия в образователните институции в Русия продължава да се влошава, тъй като регионалните министерства на образованието и общинските образователни отдели не могат да си позволят да я купуват на високите цени.

„Няма хартия – няма изпит“, заяви Миронов. И добави, че веднага след началото на инвазията в Украйна, в някои големи региони на Русия, поради внезапен недостиг на хартия, са се провалили и образователните тестове в страната.

От края на февруари много западни компании обявиха изтеглянето си от Русия. Сред тях бяха и големи доставчици на хартия като Stora Enso, UPM, Sappi и Arctic Paper, пише и „Комерсант“. Логично, през март се стигна до увеличение на цените на хартията. В магазините в Санкт Петербург пакет хартия А4, който преди струваше 250-300 рубли, сега е на цена 1500-1700 рубли, пише изданието.

Затова Сергей Миронов предлага с цел намаляване на „степента на напрежение“ тази година Единният държавен изпит в Русия да бъде доброволен, а в самата приемна кампания да се вземат предвид оценките от обикновените изпити.

ОЩЕ: Русия е съвсем близо до пълна невъзможност да погасява плащанията си

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес