Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В новогодишната си реч Путин използва фалшиви военни и познати статисти (СНИМКИ)

01 януари 2023, 15:14 часа • 11205 прочитания

Тази година руският президент Владимир Путин произнесе новогодишната си реч не както обикновено на фона на Кремъл, а застанал пред руски военни. Или поне тези хора трябваше да изглеждат като руски военнослужещи. В много медии обаче веднага обърнаха внимание на редица детайли, които показват, че това бе добре подбрана масовка, сред която изпъкваха вече познати лица, използвани често и при други събития.

Например, русата жена, която можеше да се види на първия ред зад президента във видеото, вече се бе появявала нееднократно в различни роли, съобщава руското издание „Сибирь. Реалии“.

ОЩЕ: Путин като Властелинът на пръстените: Руският президент раздаде пръстени на 9 лидери от ОНД (СНИМКА) 

През 2016 г. тя беше показана като работник в риболовната промишленост в Новгород, при посещението на Путин и Дмитрий Медведев там.

фейсбук

Източник: Руски медии

През 2017 г. същата статистка стоеше на видно място на коледната литургия редом до Путин в амплоато на обикновена гражданка.

фейсбук

Източник: Russia Today

При пускането на вода на подводницата „Велики Новгород“ същата жена беше представена вече като генерален директор на новгородската компания „Еврохимсервис“.

фейсбук

Източник: Руски медии

А при посещението на Путин на изложението „МАКС“ в Москва, на което Русия ежегодно демонстрира постиженията си в авиацията и космическата индустрия, тя пък играеше ролята на продавачка на сладолед.

фейсбук

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес