Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Нидерландия 61 пътници от Южна Африка с положителни тестове за COVID-19

27 ноември 2021, 11:32 часа • 3195 прочитания

Холандските здравни власти обявиха, че 61 души, пристигнали в Амстердам с два полета от Южна Африка в петък, са дали положителни проби за COVID-19. Тази сутрин те трябва да направят допълнителни тестове, за да се установи дали се касае за наскоро открития вариант на коронавируса, който бе наречен Омикрон, предаде Ройтерс.

Около 600 пътници са пристигнали на летище "Схипхол" в Амстердам от Кейптаун и Йоханесбург с два полета на KLM в петъчния ден. Наложило се е часове наред да чакат на опашка, за да бъдат направени необходимите тестове.

Пътниците, дали положителен тест, които са 61 на брой, ще бъдат карантинирани в хотел в близост до летището. Здравните власти обявиха още, че в максимално кратки срокове ще бъдат проучени резултатите от тестовете и дали те дават повод за особено безпокойство.

Холандското правителство вече забрани всички въздушни пътувания от Южна Африка. Министърът на здравеопазването Уго де Йонге поясни, че пътниците, които вече са на път за Нидерландия, ще преминат през тестове и карантина при пристигането си.

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес