Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Москва: Милиция щом казваш, че Украйна не е враг, изложба за крайцера "Москва" е хит в Лвов (ВИДЕО)

21 януари 2023, 19:40 часа • 4891 прочитания

"Украйна не е наш враг, а наш брат" – заради плакат с такъв надпис млада рускиня беше проверена от руската милиция при паметника на Леся Украинка в Москва.

Това е поредният случай заради своеобразна подкрепа в полза на Украйна специално край този паметник. Именно там много хора оставиха цветя, играчки и плакати като този, след като поне 46 души загинаха в украинския град Днипро, жертва на удар с руска ракета Х-22. На видеото не се вижда, но твърдението на руския телеграм канал SOTA е, че младата жена е задържана.

Специално за паметника на Леся Украинка същият източник, който публикува видеото с ареста, препубликува и друга история - как стоящите там милиционери опитали да забранят на друга млада жена да снима паметника с цветята. В крайна сметка обаче заради откровения ѝ въпрос "Защо" и отстояване на позиция тя е направила снимката, при условие да не я разпространява в интернет.

ОЩЕ: Цветя в Москва за жертвите в Днипро – следва арест, твърди руски източник

Междувременно, в Лвов местният Музей на науката пусна интересна изложба, посветена на потъването на флагмана на Руския черноморски флот „Москва“. Това се случи в средата на април, 2022 година. На изложбата посетителите могат да видят копие на крайцера и как потъва. Русия така и не призна, че това стана заради координиран с дронове удар с украински ракети "Нептун", който преодоля защитата на кораба, струващ милиони долари.

ОЩЕ: Украйна приложи "руский военный корабль, иди на ..." на флагмана на Руския черноморски флот

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес