Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Грузия бивш военен откри стрелба от балкона си, петима са загинали (ВИДЕО)

20 януари 2023, 10:33 часа • 1367 прочитания

В нощта на 20 януари в грузинския град Сагарехо бивш военен е открил огън от автомат от балкона си. Убити са петима души, дурги петима са ранени. При пристигането на полицаите стрелецът е намерен вече мъртъв в жилището си.

Според грузинския вътрешен министър Вахтанг Гомелаури все още не е известно защо мъжът е открил стрелбата. Стрелецът е намерен на леглото в апартамента си с огнестрелна рана в слепоочието.

Има информация, че по време на инцидента със стрелеца в къщата е бил и неговият пълнолетен син, който малко след началото на инцидента е напуснал сградата. Според министъра, цитиран от портала "Грузия онлайн", той не може да разкаже нищо за случилото се: „Младежът каза, че когато е излязъл, е имало вече трупове и той е избягал. Нищо повече не може да каже.“

ОЩЕ: Убити и ранени след нападение в Калифорния, сред жертвите е 6-месечно бебе (ВИДЕО) 

По думите му стрелецът се казва Нодар Атуашвили, роден през 1974 г. - бивш военен, който е служил във Въоръжените сили на Грузия до 2021 г., бил е и на мисия в Афганистан. Съседи на мъжа разказаха, че той водел уединен живот и не е имал в конфликти с никого. В същото време други местни жители твърдят пред медии, че стрелецът е имал психични проблеми и се е лекувал.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес