Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Деня на КГБ и милиционерите: Побъркаха пропагандист номер едно на Путин (ВИДЕО)

20 декември 2023, 19:04 часа • 5148 прочитания

Ден на чекистите (ЧК) - и такъв празник има в Русия. Ежегодно се чества на 20 декември, почита се паметта на Феликс Дзержински. Той е пример за касапин - веруюто му е, че "демокрацията трябва да се развива само на онази платформа, която ни дава партийният конгрес", а празникът де факто е празник на всички репресивни руски служби (ФСБ, Службата за външно разузнаване - СВР, Федералната служба за охрана - ФСО, Главното управление за специални програми на президента на Русия).

Името на Дзержински е символ на репресията, защото той и Ленин основават организацията с име, напомнящо щракането на предпазителя на наган (револвер) – ЧеКа. Това е първата руска служба за сигурност - прототипът на КГБ и връщаща спомените за ГУЛАГ с всяко споменаване.

Още: За опит за убийство на най-изявения руски пропагандист Соловьов: Принудително лечение

Празникът за Владимир Соловьов - провал

Днешният празник обаче се превърна в траурен ден за пропагандист номер едно в Русия - Владимир Соловьов. При това - в ефир.

Случилото се беше документирано и запазено за историята от камерите на самия Соловьов. Всякакво описание бледнее, затова - гледайте.

Какво става с рублата, другари депутати? Руски пропагандист номер 1 истерясва (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес