Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Деня на Червения кръст Русия унищожи мобилна болница и складове на хуманитарната организация (СНИМКИ)

08 май 2023, 18:03 часа • 3551 прочитания

По време на руската ракетна атака на 8 май срещу Одеса и Николаев са сериозно пострадали складовете на Червения кръст, както и мобилната болница на организацията. Оттам съобщиха, че са принудени временно да прекратят хуманитарната помощ за населението.

По време на обстрела от страна на руските сили на практика складовете на Одеската регионална организация на Червения кръст на Украйна са били напълно унищожени. Информация за това публикуваха на официалната страница на Червения кръст на Украйна.

„В Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец сме шокирани и натъжени, че склад в Одеса и мобилна клиника в Николаев пострадаха от военните действия“, се казва в съобщението.

ОЩЕ: Следващата ни война ще е в Казахстан: Гиркин обяви коя е новата военна цел на Русия (ВИДЕО)

 

Източник: Facebook/Червоний Хрест України

„В резултат на ракетен удар по Одеска област на 08.05.2023 г. беше напълно унищожен нает склад на Одеската областна организация на Дружеството на Червения кръст на Украйна с площ от 1000 кв.м. Огънят напълно унищожи хуманитарната помощ за Одеска област, която се намираше в склада", се казва в съобщението. Оборудването в момента също е напълно негодно за използване.

Представители на Червения кръст в Украйна подчертаха, че атаките срещу хуманитарни работници и доброволци, както и срещу хуманитарни съоръжения са абсолютно неприемливи.

Източник: Facebook/Червоний Хрест України

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес