Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Упорит: Руснак 3 пъти се опитва да избяга от Русия и късметът всеки път му изневерява

22 октомври 2022, 16:12 часа • 3200 прочитания

23-годишният Глеб от Санкт Петербург досега е направил три неуспешни опита да избяга от Русия, за да не се превърне в пушечно месо в Украйна. Печалната история на несретника разказа руското издание Baza в канала си в Telegram.

Отначало младежът се опитал да отлети за Дубай, но на летище Домодедово в Москва не му позволили да се качи на самолета, тъй като го открили в списъка на подлежащите на военна служба.

Глеб не се отказал и решил да пробва късмета си през Беларус – той се качил на автобус дотам, но на границата безцеремонно го свалили, обяснявайки му, че му е забранено да напуска страната.

ОЩЕ: Путин постреля със снайпер заедно с мобилизирани (ВИДЕО) 

Но Глеб бил упорит – той намерил начин сам да прекоси руско-беларуската граница по заобиколни пътеки и така стигнал до Минск. Озовал се в беларуската столица, той си купил билет за редовен полет до Турция и вече въздъхвал с облекчение, когато на терминала граничните служители задържали паспорта му и му обяснили, че не могат да го допуснат на борда. Оказало се, че на 20 октомври между Русия и съюзника й Беларус са влезли в сила нови ограничения в свободното придвижване на гражданите. Сега руските мъже нямат право дори от територията на Беларус да пътуват свободно по света, ако подлежат на военна служба.

Според Baza само на 21 октомври са били свалени от самолети, излитащи от Минск, 11 руски мъже.

ОЩЕ: Трудното битие на руските войници: Как се пренасят перални на фронта (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес