Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юнкер: Няма връзка между подписването на СЕТА и Brexit

30 октомври 2016, 16:26 часа • 2268 прочитания

Подписването на търговското споразумение между Канада и Европейския съюз (СЕТА) няма никакво влияние върху преговорния процес за излизане на Великобритания от структурите на Общността.

Това увери председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер при пристигането си на церемонията по подписването на СЕТА в Брюксел, предава Reuters.

В белгийската столица Юнкер подчерта още, че според него търговската сделка с Канада няма да повлияе по никакъв начин на бъдещите преговори с Лондон, предаде Фокус.

„Не виждам никаква връзка между това, което подписваме днес и въпросите за Brexit“, категоричен бе люксембургският политик.

По-рано министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо и лидерите на ЕС в неделя подписаха търговското споразумение (СЕТА), подготвяно в продължение на седем години.

Церемонията в Брюксел по официалното сключване на сделката трябваше да се състои още във вторник, но бе отложена заради отказа на белгийския регион Валония да подкрепи СЕТА. Трюдо подписа пакта заедно с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и словашкия премиер Роберт Фицо.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес