Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Унищожиха Триполската ТЕЦ, защото имахме 0 ракети: Зеленски

16 април 2024, 12:02 часа • 4523 прочитания

На 11 април руснаците успяха да унищожат Триполската ТЕЦ, най-голямата в Централна Украйна, която захранва Киев, защото Украйна остана без ракети за системите за противовъздушна отбрана. Това каза президентът Володимир Зеленски, коментирайки драстично отслабналата западна помощ за страната му.

"Ще ви дам един много прост пример - срещу Триполската ТЕЦ летяха 11 ракети. Ние унищожихме първите 7, но останалите 4 унищожиха ТЕЦ-а. Защо? Защото имахме 0 ракети (за ПВО). Просто свършиха ракетите, с които да защитаваме ТЕЦ "Триполие"", каза той в интервю за PBS.

Зеленски коментира и факта, че Израел бе защитен съвместно от съюзниците, които отблъснаха заедно иранска атака миналия уикенд. По думите му Израел сам не би могъл да се защити срещу такъв масиран удар от иранска страна.

Още: Украйна да се оправя сама: Дневният ред на САЩ е публична тайна (ВИДЕО)

"Бяха приложени много неща, които липсват на Украйна... Това наистина е демонстрация какво могат съюзниците не на хартия, а в небето", каза президентът като добави, че на Украйна се налага да защитава небето си сама. Освен това, той определи разделянето на пакетите в помощ на Украйна, Израел и Тайван в Камарата на представителите на Конгреса като "срам".

МААЕ за АЕЦ Запорожие: Опасно близо сме до ядрена катастрофа

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес