Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна забранява на Магдалена Ташева да стъпва на нейна територия

04 ноември 2014, 12:31 часа • 30480 прочитания

Народният представител Магдалена Ташева няма да има право да влиза в Украйна. Причината - тя е сред хората, които бяха международни наблюдатели на изборите за президент и парламент в Донецк и Луганск, организирани от проруските бунтовници.

Всъщност решението на Киев не касае само Ташева, а и всички международни наблюдатели, които с присъствието си легитимират изборите. Вотът беше признат само от Русия. Официален Киев вече заяви, че ще съди за държавна измяна организаторите, а украинският президент Петро Порошенко нарече вота "фарс".

Пред "Форумнюз" Магдалена Ташева каза, че ще „преживее” забраната да влиза на територията на Украйна.

„Това е смешно. Изборите се проведоха по силата на Договора от Минск, който бе подписан и от президента на Украйна Петро Порошенко”, каза Ташева. Тя допълни, че в двата района са пристигнали над 70 души от цял свят, за да наблюдават изборите.

„Има представители на всички евроскептично настроени партии. Дори дойдоха двама души от САЩ. Вотът премина без никакви инциденти. Пред всяка секция имаше хора, които пееха патриотични песни. Всичко бе като на национален празник”, допълни Магдалена Ташева.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес