Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна: Ударихме руска ПВО система "Триумф" за 1 млрд. долара (ВИДЕА)

04 октомври 2023, 14:03 часа • 11247 прочитания

Стана ясно какви са последствията от нощните взривове в Белгородска област на Русия, дошли след атака с дронове. Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е ударила руска система за противовъздушна отбрана С-400 "Триумф".

Според източници на "Украйна сейчас" тази нощ дронове на СБУ са атакували стратегическата система за ПВО, чиято цена е около 1,2 млрд. щатски долара (вижте видеа в "Телеграм" тук).

Във видеото, публикувано от руснаците, се чуват около 20 експлозии в района, където е разположена "Триумф" и нейния радар. По това време в съседните населени места светлината е угаснала.

Втори поразен "Триумф"

Това е вторият комплекс "Триумф", който СБУ поразява през последния месец. Първият е бил ударен в Евпатория, Крим, на 14 септември.

"СБУ съветва руснаците да помислят за ново име на този комплекс", пише иронично "Украйна сейчас".

Още: Освен поразената С-400: Украйна се похвали с още три унищожени руски ракетни системи (ВИДЕО)

Украинска масирана атака с дронове

Министерството на отбраната на Русия съобщи чрез канала си в "Телеграм", че неговите сили свалили 31 украински дрона през нощта на 4 октомври над Белгородска, Брянска и Курска област, които граничат с Украйна.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че три въздушни цели са били свалени над Грайворонски район, което е довело до щети по гражданската инфраструктура. Не се съобщава за жертви. Появиха се обаче видеа, на които се чуват взривове в Белгород.

Въздушна тревога през нощта е имало дори в столицата Москва.

Министерството на отбраната на Русия също така твърди, че руски военни самолети са блокирали опит на украински военни да проникнат в Крим - в посока нос Тарханкут. Тези твърдения, цитирани от ТАСС, не могат да бъдат проверени по независим начин, пише украинската медия Kyiv Independent. През последните седмици зачестиха твърденията за удари на украински безпилотни самолети на руска територия, въпреки че Киев рядко коментира тези съобщения.

Още: Украинците с нова технология - плащ невидимка (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес