Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна уби министър на ЛНР

05 февруари 2024, 14:41 часа • 3316 прочитания

Министърът на извънредните ситуации на т.нар. ЛНР (Луганска народна република) е загинал при обстрел от страна на украинската армия на пекарна в Лисичанск. Това съобщи ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник в личния си профил в Телеграм.

Уникалното в случая на ЛНР е, че не само международната общност не я признава, но и този проруски сепаратистки субект всъщност вече е част от Русия според обявеното от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин преди година и половина: Путин си анексира земи от Украйна, но директна заплаха за ядрено оръжие не се чу

ОЩЕ: Самите руснаци пуснаха кадри, показващи колко фалшиви са т.нар. референдуми (ВИДЕО)

Кой е загиналият ЛНР министър?

По думите на Пасечник, ставало въпрос за полковник Алексей Александрович Потелещенко. Пасечник го хвали как защитавал т.нар. ЛНР "в редиците на Народната милиция", после бил министър на извънредните ситуации, а от една година ръководел пожарната в Лисичанск.

За финал Пасечник пише следното: "Непременно ще отмъстим на врага за неговата смърт."

Малко по-късно се появи информация, че са убити и двама депутати от т.нар. ЛНР - Артьом Тростянски и Иван Жушма.

Припомняме, че Пасечник съобщи за 28 загинали при обстрела. Има обаче противоречие какво е ударено - лидерът на ЛНР казва пекарна, проруски и руски източници твърдят, че е ресторант-кафе "Адриатика", където се събрали да празнуват рождения ден на високопоставен руски военен: Путин не спира, а заглушава и дискредитира протестите срещу войната (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес