Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна свали 16 дрона през нощта, но руснаците убиха 4 души (СНИМКИ)

22 март 2023, 11:10 часа • 2724 прочитания

Четирима души са загинали, а седем са били ранени при нощната руска атака с дронове в Киевска област, съобщиха от областната администрация на 22 март. Сред ранените е 11-годишно дете.

По данни на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, в град Ржищов при нападението са били частично разрушени общежитие и училище. Един човек е бил спасен изпод развалините, а към 7 ч. сутринта са затрупани поне още четирима души. Спасителите все още са на мястото на инцидента.

По-късно стана ясно, че е открито тялото на 40-годишен мъж под руините на хостел в Ржищов, Киевска област. Той е четвъртата жертва.

По данни на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна - през нощта срещу 22 март Русия е изстреляла 21 ирански дрона Шахед-136, за да атакува Украйна. Украинците са свалили 16 от тях, съобщават военните.

По-рано беше съобщено за работата на противовъздушната отбрана в Киевска, Житомирска и Хмелницка област.

Серхий Попко, който оглавява Киевската областна военна администрация, заяви, че всички безпилотни самолети, насочени към столицата, са свалени.

Тази нощ е имало и експлозии в Севастопол, на окупирания полуостров Крим. Вече се увеличават руските притеснения, че ще има украинска атака през река Днепър, при Хола Пристан.

ОЩЕ: Резултати от руската офанзива при Авдеевка - купища трупове (ВИДЕО)

Междувременно Министерството на финансите на САЩ обяви допълнителни санкции във връзка с производството на безпилотни самолети камикадзе в Иран, с които Русия атакува Украйна.

Санкциите са наложени срещу четири дружества и три физически лица от Иран и Турция заради участието им в закупуването на оборудване, включително двигатели европейско производство, в подкрепа на иранските програми за разработване на дронове и оръжия, пише Kyiv Independent.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес