Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна: Руските запаси от високоточни ракети с голям обсег са почти изчерпани

05 април 2023, 15:41 часа • 3594 прочитания

Руските запаси от високоточни ракети с голям обсег са почти изчерпани, заяви на 5 април говорителят на украинските Военновъздушни сили Юрий Игнат.

По време на телевизионно интервю той каза, че Русия е използвала близо 800 такива ракети, за да атакува украинската инфраструктура, включително стратегически точки в горивния и енергийния сектор на Украйна.

Според Игнат Русия все още разполага с такива ракети в резервите си и в момента е в процес на натрупване на още, но сега е по-трудно да се добият ракети поради факта, че в миналото на Москва ѝ е отнемало много години.

Предвид обстоятелствата, каза Игнат, Русия се насочва към различни средства за атаки срещу Украйна, включително управляеми авиационни бомби и преработени ракети за противовъздушна отбрана С-300.

На 4 април той заяви, че Русия ежедневно изстрелва срещу Украйна до 20 управляеми авиационни бомби, които могат да изминат разстояние до 70 км. Москва ги разполага по протежение на фронтовата линия и други позиции в Украйна с изтребители Су-34 и Су-35, които са извън обсега на украинската противовъздушна отбрана.

Неточността при насочването им също така представлява по-голяма заплаха за цивилното население. "Това представлява заплаха за нас и е наложително да реагираме спешно", добави Юрий Игнат.

ОЩЕ: Украйна: Русия разполага още кораби в Черно море

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес