Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна разрушава ключови мостове в Курск: Какво означава това за Русия?

18 август 2024, 16:59 часа • 12050 прочитания

Може ли да означава, че украинците са в Курск, за да останат след като Украйна разруши втори ключов мост в района? Този въпрос повдига в свой анализ Associated Press.

Както вече съобщихме украинската авиация е унищожила втори мост в района на Курск над река Сейм, информира в Telegram каналът на генерал-лейтенант Микола Олешчук, командващ украинските ВВС.

По-рано руснаците съобщиха, че украинските сили са унищожили мост над река Сейм близо до село Звънное в района на Курск. ОЩЕ: Ето как въздушните сили на Украйна унищожиха мост в Курска област (ВИДЕО)

Какъв сигнал дава Украйна?

С ударите по ключовите мостове Украйна прекъсва руските маршрути за доставки и вероятно сигнализира, че нейните войски планират да се окопаят и да останат в региона, смята медията. 

Руските прокремълски военни блогъри признаха, че унищожаването на първия мост, който минаваше над река Сейм близо до град Глушково, ще попречи на доставките на руските сили, отблъскващи нахлуването на Украйна, въпреки че Москва все още може да използва понтони и по-малки мостове.   

Безсилна ли е Русия?

Междувременно Русия разположи така наречената "космическа бригада" за защита на района на Курск. Войниците са преквалифицирани като моторизирана пехота поради недостиг на персонал, според Important Stories, цитиран от РБК - Украйна. 

Изданието се позовава на свои източници и отбелязва, че през май-юни за охрана на границата е бил сформиран мотострелков полк, съставен от личен състав от руските Военно-космически сили (ВКС). Така наречената "космическа бригада" пристигна в граничните райони няколко седмици преди украинския пробив, в средата на юли.

В състава имаше войници от охранителни фирми, инженери, механици и няколко офицери от летателния състав. ОЩЕ: 2500 руски войници на ръба на обкръжението: Какво подготвя ВСУ в Курск

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес