Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна издаде заповед за ареста на Янукович

24 февруари 2014, 10:46 часа • 14801 прочитания

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков е заявил, че бившият президент Виктор Янукович е обявен за издирване, предаде Интерфакс.

„Повдигнато е дело за масовото убийство на мирни граждани. Янукович и редица други длъжностни лица са обявени за издирване”, е написал Аваков на своята страница във Facebook.

За момента не е известно къде се намира бившият вече президент. По информация на МВР той е бил в частна резиденция в Крим, но я е напуснал с кола в неизвестна посока.

По-рано изпълняващият длъжността президент на Украйна и председател на Върховната Рада Олександър Турчинов заяви, че страната се връща към курса на евроинтеграция, предаде РИА Новости.

„Нашият приоритет е връщането към курса на евроинтеграция, за която се бори и Майданът. Ние сме длъжни да се върнем към семейството на европейските страни”, се казва в изявлението на Турчинов, публикувано на сайта на партия „Баткившчина”.

В същото време Турчинов изрази надежда, че именно европейският избор на Украйна ще бъде потвърден на президентските избори на 25 май.

Изпълняващият длъжността президент на страната обеща, че изборите ще бъдат свободни, честни и ще се провеждат в съответствие с най-високите европейски стандарти.

Той подчерта, че след възстановяването на властта, която ще се радва на доверието на целия народ, е готов веднага да подаде оставка, а засега ще прави всичко необходимо за запазването на реда, мира и съгласието в Украйна, и за възвръщането на страната към демократичния и европейски път на развитие.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес