Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна и Индия с 4 споразумения, Зеленски и Моди почетоха паметта на украинските деца (ВИДЕО)

23 август 2024, 15:52 часа • 1914 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски и индийският министър-председател Нарендра Моди проведоха двустранни разговори в Киев, след като премиер на Индия за първи път стъпи в Украйна от 1991 г. насам. Дискусията е продължила около два часа при закрити врата.

След преговорите нямаше съвместна пресконференция. Вместо това Моди и Зеленски почетоха паметта на украинските деца, убити по време на пълномащабната война на Русия срещу Украйна. От началото на войната са загинали общо 570 деца, а повече от 1520 са били ранени, съобщи Генералната прокуратура на 21 август.

Още: Нарендра Моди пристигна в Киев: Сигнал към Путин, че Индия не му е даденост? (ВИДЕО)

Четири споразумения - какво подписаха Киев и Ню Делхи?

Украйна и Индия подписаха 4 документа с участието на лидерите, съобщи УНИАН.

1. Меморандум за разбирателство между Кабинета на министрите на Украйна и правителството на Индия относно индийската безвъзмездна хуманитарна помощ за изпълнение на високоефективни проекти за развитие на общността. От името на правителството на Украйна този меморандум беше подписан от първия вицепремиер - министъра на икономиката Юлия Свириденко.

2. Междуправителствено споразумение за сътрудничество в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. От името на Украйна подпис сложи изпълняващият длъжността министър на аграрната политика и храните Тарас Висоцки.

3. Програма за сътрудничество в областта на културата между министерствата на културата на Украйна и Индия за периода 2024-2028 г. От името на Киев споразумението подписа министърът на културата и информационната политика Ростислав Карандеев.

4. Меморандум за разбирателство между Държавната служба на Украйна за контрол на лекарствата и Централната организация за контрол на лекарствените стандарти към Министерството на здравеопазването и благосъстоянието на семейството на Индия. Подписът от името на Украйна беше положен от председателя на Държавната служба за контрол на лекарствата Роман Исаенко.

Още: Зеленски свика съвещание на границата с Курск, където украинците са в настъпление (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес