Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна атакува депа за гориво в Краснодарския край (ВИДЕА)

06 юли 2024, 08:09 часа • 2142 прочитания

Украйна атакува с безпилотни самолети руски депа за гориво в Краснодарския край.

През нощта на 5 срещу 6 юли украинските сили са атакували "граждански обекти в няколко общини на Краснодарския край - Ейск, Ленинградски и Павловски район. В Ейск вражеските безпилотни летателни апарати бяха свалени от системите за противовъздушна отбрана", съобщиха руските власти. "В резултат на падащи отломки са регистрирани незначителни повреди на кула за мобилни комуникации".

Също така, в село Павловская уж била отблъсната атака с дрон. "След падането на фрагменти от безпилотен летателен апарат се запалили резервоари за съхранение на гориво в петролна база. На мястото на инцидента работят оперативни и специални служби, които потушават пожарите. В село Ленинградская, в резултат на атаката, се е запалил резервоар за гориво", гласи още руската информация.

"По предварителна информация няма пострадали", съобщиха от ведомството.

Стана ясно, че петролната база в село Павловская е на "Лукойл". Депото в Ленинградская е на "Роснефт".

Още: Кремъл след срещата Орбан-Путин: Няма прогрес към начало на мирни преговори (ВИДЕО)

Вижте и ВИДЕО от руски военен блогър, снимал на място, потвърждаващ точния удар по едно от депата.

Дронове и над Украйна

Руското военно министерство съобщи за унищожаването на 7 безпилотни летателни апарата над Курска област и на един дрон над Белгородска област през нощта.

Руската федерация е атакувала Украйна с 27 дрона, 24 от които са били свалени от военновъздушните сили на страната. Свалените "Шахед"-и са в Днепропетровска, Полтавска, Запорожка, Херсонска, Харковска, Донецка, Сумска, Черниговска, Виницка, Киевска, Кировоградска и Николаевска област.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес