Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинското разузнаване: Русия планира провокация на границата на Украйна и Беларус с участието на Соловьов

09 март 2023, 17:45 часа • 3561 прочитания

Руските власти планират в близко бъдеще мащабна провокация на украинско-беларуската граница. Това съобщават от Главно разузнавателно управление на Украйна в канала си в Telegram.

Отразяването на акцията според информацията е поверено на основния пропагандист  на Кремъл Владимир Соловьов.

"Получена е информация, че в близко бъдеще военно-политическото командване на Руската федерация планира мащабна провокация на границата на Украйна и Беларус. Главният руски пропагандист Володимир Соловьов трябва да пристигне в Беларус, за да отрази подробно провокацията. На 11 март е планирано организирането на телевизионен и радио мост и пряко предаване от мястото на събитието за пропагандните медии в Руската федерация", се казва в съобщението. Посочва се още, че вероятно плановете предвиждат унищожаване на инфраструктурни съоръжения и възможни жертви сред цивилното население.

ОЩЕ: Партизани осмяха беларуското ПВО с дрон, кацащ на руски разузнавателен самолет (ВИДЕО)

"Целта на провокацията е да се създаде враждебно обществено мнение за Украйна от страна на гражданите на Беларус и да се осигури пълноценното участие на въоръжените сили на страната във войната на страната на Руската федерация."

От разузнавателното управление на Украйна изрично припомнят още веднъж, че "Украйна не води никакви бойни действия на територията на Беларус".

ОЩЕ: Проруското Приднестровие: Предотвратихме нападение от Украйна 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес