Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинското командване: Навлязохме в първата линия на руската отбрана

08 август 2023, 22:13 часа • 4733 прочитания

Украинските бойци вече са навлезли в първата линия на отбраната на противника в направление Мелитопол и Бердянск. Това заяви полковник Сергей Кузмин, командващ Таврийската оперативно-стратегическа група на силите за стратегически комуникации на Украйна.

В района на село Роботино има придвижване напред от стотици метри. Продължават настъпателните действия и в посока Бердянск, каза той в ефира на общоукраинския телемаратон.

Придвижването на Въоръжените сили на Украйна обаче се забавя от минните полета и инженерните заграждения на руснаците, както и от липсата на авиация.

Още: Как и за какво тренират украински щурмови групи (ВИДЕО и СНИМКИ)

Според него срещу украинските защитници противникът хвърля все повече обучени руснаци - резерви от втората линия на отбрана, в която участват морски пехотинци, десантни и специални части. По думите му елитните части на руските въоръжени сили са започнали да се включват в битките, но това няма да спре украинските бойци и те продължават да се движат напред.

Още: Нова гавра в руската армия: Съблечени войници са изправени за назидание пред строя (ВИДЕО)

В същото време командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски съобщи в телеграм канала си, че е посетил Купянското направление – едно от основните, които са атакувани от руските войски, и е обсъдил ситуацията с военните командири по места.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес