Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинските сили: Работим по обкръжаването на Бахмут (ВИДЕО)

29 юни 2023, 13:38 часа • 13786 прочитания

"Бахмут е напълно контролиран от въоръжените сили от въздуха, окупаторите се изтеглят от северните улици", заяви командирът на Въоръжените сили на Украйна в района Денис Ярославски на 29 юни.

"Защитниците на Украйна действително работят за поемане на контрола над Клещеевка и Берховка и стратегическите височини край града. След превземането им Бахмут може да бъде в оперативно обкръжение", добави той.

Още обнадеждаваща информация за случващото се там идва от украинският щурмовак с позивна Осман, част от 2-ра щурмова рота на 24-ти батальон, който се сражава в района.

"Наближаваме края на първия етап по пътя към възвръщането на пълния контрол над Бахмут. Подробности по-късно", докладва той.

ВСУ вече имат инициативата и са постигнали напредък в района на Бахмут, Донецка област, съобщиха по-рано днес украинските командващи. "През изминалото денонощие украинските отбранителни сили постигнаха успехи по фланговете край Бахмут и се укрепват по постигнатите линии", каза Андрий Ковальов, говорител на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от УНИАН.

По-специално, украинските сили са постигнали частичен успех по направлението Равнопол-Володино. Ковальов уточни, че в Бахмутското направление Силите за отбрана са иззели стратегическата инициатива и провеждат настъпателни операции на широк фронт.

Зам.-министърът на отбраната Анна Маляр добавя: "Нашите войски са поели оперативната инициатива в този сектор на фронта. Противникът се опитва да удържи позициите си, провежда контраатаки, но постепенно отстъпва след понесените загуби. По посока на Клещеевка те (украинците) напреднаха с 1200 м. По посока на Курдюмовка - с 1500 м. Борбата продължава по фланговете на града. Нашите сили постигат успех. Сега те са се окопали на освободените линии".

ОЩЕ: В Москва ли е Пригожин? ВСУ взеха инициативата при Бахмут, укрепиха се здраво и край Херсон (ВИДЕА)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес