Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински кмет-предател е умрял от раните си след покушение

11 юни 2024, 20:39 часа • 2040 прочитания

Бившият кмет на украинския град Купянск Генадий Мацегора е починал без да дойде в съзнание, след като срещу него беше извършено покушение. Новината съобщиха редица украински медии, както и руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA - цитирана е публикация на майка му Людмила Мацегора в социалните мрежи.

На 8 юни Мацегора беше прострелян до къщата си в Стари Оскол, Белгородска област, от неизвестен нападател. Ексградоначалникът беше закаран в болница в тежко състояние в Москва. Информация за случилото се разпространи пресслужбата на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна (ГУР), без да уточнява кой точно е извършил покушението срещу политика.: Обвинен като сътрудник на руснаците украински кмет е тежко ранен (ВИДЕО)

Кой е Мацегора?

Мацегора беше кмет на Купянск от украинската партия "Опозиционна платформа - За живот". След като градът е превзет от руската армия, той работи с нея.

През август 2022 г. украинската прокуратура го обвини в сътрудничество с окупаторите. След връщането на Купянск обратно в украинско владение при светкавичната есенна контраофанзива в Харковска област през 2022 година, Мацегора, според Главното разузнавателно управление, бяга заедно с руските войски и се установява в района на Белгород, като там става директор на спортно-възстановителния комплекс "Георгиевски".

Още: Украинска спецоперация разплака Русия: Топ предател бе намерен в кръв (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес