Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинската полиция отказа да пази гей парада в Киев

08 юни 2016, 10:55 часа • 1223 прочитания

Киевски полицаи съобщиха на пресконференция, че не възнамеряват „да изпълняват престъпните заповеди на ръководството“ и да защитават планирания гей парад в украинската столица, предаде РИА Новости.

„Позицията на ръководството на Националната полиция по въпроса с гей парада е пристрастна. Ние, служителите на Национална полиция, отказваме да изпълняваме престъпните заповеди на ръководителите – да бием патриотите, които се обявяват против парада“, написаха полицаите във „Фейсбук“.

Те смятат, че гей парадът може да предизвика негативна реакция сред жителите на украинската столица и да „добави към сепаратистите хиляди доброволци от Киев и западните части на Украйна“.

Полицаите уточняват, че им се е наложило да проведат пресконференция на улицата пред сградата на главното управление на Националната полиция, тъй като всички водещи пресцентрове са отказали да им предоставят платформа за изява, предаде КРОСС.

Гей парадът в Киев е планиран за 12 юни, но жителите на града вече са събрали над 10 000 подписа в петиция против провеждането на мероприятието.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес