Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинец на съд: Насочил руска ракета към къщата на жената, която не отговорила на чувствата му

05 юли 2024, 17:20 часа
Реклама

46-годишен украинец се изправя пред съда с обвинение, че е координирал руска ракетна атака срещу многоетажен блок в град Николаев. Причината - там живеела жена, която не искала да поддържа любовна връзка с него. Това става ясно от прессъобщение на  Централния районен съд на Николаев в телеграм канала му.

По време на съдебното заседание жената обяснила, че обвиняемият е получил телефонния й номер при изпълнение на служебните й задължения като сътрудник на пощенската служба. Той започнал да й изпраща съобщения, но жената не искала да общува с него. Тогава той започнал да я заплашва. 

Още: Украинските партизани взривиха жп линия, по която Русия превозва боеприпаси от Северна Корея (ВИДЕО)

"Обвиняемият призна, че е сътрудничил на руските разузнавателни служби и че им е предоставил координатите на блока й за ракетен удар. Жената не е приела тези заплахи на сериозно", се казва в съобщението на съда.

Впоследствие обвиняемият се е съгларсил срещу парично възнаграждение да продължава да предоставя информация за местоположението на украински военни части и на обекти на критичната инфраструктура на руски агенти, сочат материалите по делото.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес