Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинците изглежда пак обстреляха цел в Мелитопол (ВИДЕО)

12 декември 2022, 21:38 часа • 3651 прочитания

Нов удар, вероятно с HIMARS, е извършен от украинската армия по цели в Мелитопол.

Съобщения за удара вече се появяват в социалните мрежи, но засега няма яснота какво точно става. Според кмета на Мелитопол Иван Фьодоров, удари има в предградията на Мелитопол, в Токмак и в Михайловка.

Вече има видео от Мелитопол, публикувано в телеграм канала на руския пропагандист Семьон Пегов, който през есента стъпи на мина, докато беше в Донбас. Видеото е от мост в града и има твърдение, че е нанесен артилерийски удар там.

Своеобразно потвърждение за удар дава и Фьодоров в канала си в Телеграм, макар че и там видеото не дава големи подробности. Кметът на Мелитопол обаче коментира, че този мост - при село Костянтиновка, е един от най-важните логистични пътища за руската армия, особено след като имаше диверсия на Кримския мост и там все още не минават превозни средства с тонаж над 1,5 тона.

Същевременно Фьодоров коментира и, че украинският удар в Мелитопол в събота срещу неделя е в почивна база, където са били разквартирувани агенти на руската ФСБ и войници от Осетия. "Сградата се намира в долната част на града до най-добрите бази на военна техника, персонал и администрации на окупаторите. Докато окупаторите поръчват следващите черни чували, започваме обратното броене до новата седмица", пише Фьодоров.

ОЩЕ: Украинците удариха силно в Мелитопол, има данни за много избити руснаци (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес