Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ужасът в Русия: Бавачката убила детето заради лични проблеми

01 март 2016, 14:12 часа • 5011 прочитания

Нови подробности станаха ясни около ужасяващото убийство, което вчера разтърси Русия и целия свят. Бавачката Гюлчекра Бобокулова обезглави 4-годишното момиченце, за което се грижеше, както се оказва - заради свои лични любовни проблеми.

38-годишната жена е от Узбекистан, но работи в Москва за семейството на малката Настя от три години. Доскоро родителите на момиченцето – Екатерина и Владимир, нямали никакви проблеми с нея. От известно време насам обаче поведението на Бобокулова се променило, тя прекарвала много време онлайн и започнала по-често да се моли, пише The Daily Mail, като се базира на източници, близки до семейството.

Две са тиражираните към момента теории за причините бавачката да посегне на детето. И според двете става дума за психически срив в следствие на лични проблеми. Първата гласи, че Бобокулова имала съпруг в Узбекистан, но докато тя работела в Москва, той си намерил нова жена и се венчал за нея. Предложил на Бобокулова тя да остане негова втора съпруга, което е позволено по каноните на исляма. Това обаче направо подлудило жената. Втората версия е, че Гюлчера имала приятел от таджикски произход в Москва. В един момент обаче разбрала, че той я лъже и всъщност има съпруга в Таджикистан, което предизвикало срива.

Бавачката заявила пред полицията, че в деня на убийството чула „гласове в главата си“, които я подтикнали към него. Първо удушила детето, после го обезглавила с кухненски нож.

Бобокулова няма никакви връзки с терористични организации, съобщиха от руската полиция.

Междувременно руските медии спряха излъчването на кадри как жената ходи с детската глава по улицата и крещи: „Аллах е велик“. Целта е да не се насаждат ксенофобски настроения спрямо емигрантите от бившите съветски републики.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес