Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ужасът край Москва: Охранителите имали само електрошокове, хора останали блокирани заради заключени изходи (ВИДЕО)

22 март 2024, 22:57 часа • 6601 прочитания

Излизат все повече подробности за ужаса, който се разигра тази нощ в "Крокус Сити Хол" край Москва. При нападението на въоръжени лица загинаха най-малко 40 души, а над 130 бяха ранени.

Още: Първи свидетелски разказ на оцеляла при стрелбата в Москва (ВИДЕО)

По думите на неназован мъж, майка му била в залата в очакване на концерт на "Пикник", когато започнала стрелбата. По думите на оцелялата по чудо жена, някои от нападателите са били с маски и качулки, а други не. Те приличали на чеченци или кавказци, като набързо се справили с охраната, която било както малка на брой, така и въоръжена само с електрошокове и палки: Ислямисти ли са нападателите в Москва? ФСБ потвърди, но после замаза нещата

Жена пък разказва, че мъжът ѝ се е отървал по чудо при нападението, като е бил на гардероба в момента на атаката. Пред Телеграм канала 7х7 жител на Москва разкрива, че шофьорите на таксита в района са извозили хората безплатно далеч от местопрестъплението. 

Заключени врати попречили на хора да се спасят

Същевременно се появи информация от проекта "Агентство" (той е създаден от Михаил Ходорковски, бившия собственик на ЮКОС, който дълги години лежа в затвора и е отлявлен противник на Владимир Путин), че част от вратите в залата са били затворени и така много хора са се оказали в капан, когато е избухнал пожарът. На кадри в социалните мрежи се виждат хора, които се опитват да се измъкнат, но не могат заради заключените изходи. Огромни огнени кълба обхванаха високите части на "Крокус Сити Хол", като битката със стихията все още продължава.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес