Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уилям Хейг предупреди Русия да не се намесва в Украйна

24 февруари 2014, 07:21 часа • 20568 прочитания

Британският външен министър Уилям Хейг предупреди Русия да не опитва да подрива икономическите отношения на Украйна с останалата част на света след свалянето от власт на президента на страната Виктор Янукович, пише The Guardian.

Хейг изрази надежда за намирането на бързо решение след „ужасяващото кръвопролитие” в Украйна, на което светът стана свидетел през последната седмица, но каза, че ситуацията остава непредвидима, изпълнена с много опасности.

Запитан дали Русия може да изпрати танкове в опит да поддържа своето влияние в Украйна, Хейг каза, че това няма да съответства на интересите на Украйна. „Разбира се, не знаем каква ще бъде следващата реакция на Русия”, добави той.

Хейг каза, че британското правителство поддържа редовен контакт с Москва в опит да разреши кризата, откакто преди няколко дни премиерът Дейвид Камерън е разговарял с руския президент Владимир Путин.

След като Янукович загуби контрола над парламента и столицата, има опасения, че Русия може да опита да насърчи сепаратистки движения в Крим, пише изданието.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес