Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турският външен министър буквално каза на Шулц да си гледа работата

14 ноември 2016, 08:40 часа • 1974 прочитания

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обвини председателя на Европейския парламент Мартин Шулц в двойни стандарти и двуличие по повод коментарите му за вероятност от въвеждане на икономически санкции против Анкара. Шулц заплаши Турция със санкции на фона на арестите на опозиционни политици и журналисти в страната.

„Заплашителните изявления на Шулц въобще не ни влияят. По-добре той да спре дейността на забранената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) и да се обяви срещу терористите. Виждаме в поставянето на този въпрос двуличие и двойни стандарти на представителите на ЕС и конкретно на Шулц. Лицемерието на онези, които се опитват да ни дават уроци на тема права на човека, е добре известно и на Китай, и на нас”, заяви Чавушоглу на съвместна пресконференция с китайския първи дипломат Ван И, който е на посещение в Анкара, предаде БГНЕС.

По-рано турската прокуратура задържа 12 депутати от опозиционната прокюрдска Демократична партия на народите, включително и двамата й съпредседатели. Други десет депутати също бяха арестувани. Задържани и бяха и служители на опозиционния в. „Джумхуриет”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес