Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тридневен траур след автобусната катастрофа на Мадейра

18 април 2019, 07:50 часа • 2093 прочитания

Тридневен траур на португалския остров Мадейра е обявен заради жестоката автобусна катастрофа, която стана снощи, предаде БГНЕС. Властите в португалската провинция свикаха извънредно заседание на местното правителство, след като автобус с 55 германски туристи катастрофира в град Канисо. Превозното средство се блъсна в сграда.

"Решихме да обявим тридневен, регионален траур, който започва от утре, 18 април", написаха от местното правителство на официалната си страница във Facebook, след като стана ясно, че най-малко 29 души са загинали в катастрофата.

Всички загинали в автобусната катастрофа са германци, обяви президента на Португалия Марсело Ребело де Соуса. "Изразявам мъката си и изказвам съболезнованията и солидарността на всички португалци със семействата на жертвите", каза държавният глава по националната телевизия.

Катастрофата стана на тесен път в град Канисо, на югоизточното крайбрежие на Мадейра. 29 души загинаха и 27 бяха ранени, след като автобус с 55 туристи и техният гид се преобърна по склон и се удари в къща. Загиналите са туристи на възраст между 40 и 50 години, казаха от местната служба за защита на населението.

Друга част от същата туристическа група е пътувала във втори автобус, който не е замесен в инцидента.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес