Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тревожен сигнал - армията на Украйна разполага ракетни установки край Славянск

06 май 2014, 20:10 часа • 31904 прочитания

Тревожни новини от Украйна разпространяват информационните агенции в последните часове. Местните въоръжени сили разполагат ракетни установки "Град" в близост до Краматорск и Славянск, съобщават проруски опълченци, цитирани от Lifenews.ru. Според барикадиралите се в град Славянск доброволци, установките са насочени така, че в обхвата им да попаднат населените места. Преди евентуалната атака в Краматорск пък съобщиха за забелязани активисти на "Десен сектор".

Ако ракетните снаряди на "Град" паднат в градовете, от тях нищо няма да остане, твърдят проруски настроени опълченци. Въпреки това няма забелязано напускане на населените места от техните жители. Ракетната система "Град" е от времената на Съветския съюз с калибър 122 мм. Снарядите са предназначени да поразяват жива сила и укрития на противника, както и военна техника.

В същото време въоръжени нападатели са окупирали сградата на Куйбишевския районен отдел на Украинската служба за сигурност в град Донецк, предаде РИА "Новости". Части от оградата е разрушена, а край нея се разхождат въоръжени мъже в камуфлажни униформи.

Сепаратисти в Донецк пък са блокирали военни части и военен лицей, предаде Униан. Засега няма опити за превземането на сградата на лицея. Сепаратистите са блокирали части на вътрешните войски, които са разположени в района Боссе. Там се намира и военният лицей. Активистите не се опитват да нападат военните, нито да изземат оръжията им.

А в украинската Луганска област нападатели са присвоили оръжие и са унищожили военна радиолокационна станция, предаде Униан. Според пресслужбата на главната прокуратура на Украйна днес 20 души, въоръжени с автоматични оръжия, са нападнали радиотехническо подразделение на военните части в Луганск. По време на акцията нападателите са иззели оръжия и са унищожили радиолокационната станция на частите.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес