Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това не е блъф: Путин директно заплаши Запада с ядрен удар (ВИДЕО)

21 септември 2022, 10:43 часа • 11360 прочитания

Руската федерация ще използва ядрено оръжие в случай на заплаха за нейната териториална цялост. Русия ще осигури своята независимост с „всички налични средства“. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на телевизионно обръщение, в което нареди частична мобилизация в Руската федерация.

Руският лидер обвини западните страни в ядрен шантаж, като посочи, че "някои високопоставени представители на водещи страни от НАТО" според него са обявили възможността за използване на този вид оръжие срещу Русия. Господарят на Кремъл увери, че Русия разполага с различни средства за поразяване, които "по отделни компоненти са по-модерни" от тези на страните от Алианса.

"При заплаха за териториалната цялост на нашата страна ние със сигурност ще използваме всички средства, с които разполагаме, за да защитим Русия и нашия народ. Това не е блъф", каза Путин.

"Във Вашингтон, Лондон и Брюксел директно подтикват Киев да пренесе военните действия на наша територия. Те вече не крият, че Русия трябва да бъде победена с всички средства на бойното поле, последвано от отнемане на политически, икономически, културен, изобщо всякакъв суверенитет, с пълно разграбване на страната ни", заяви руският лидер.

ВИЖТЕ СЪЩО: Politico: Русия крие корабите си, Черноморският й флот е почти смазан

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес