Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това ли е моделът дрон, с който Украйна удари Москва? (ВИДЕО)

30 юли 2023, 19:18 часа • 10199 прочитания

Двама украински доброволци играят на "Места" и назовават различни руски градове. Зад тях се виждат дронове. Това показва видео, за което се предполага, че представя модела дрон, с който бе нанесен удар срещу Москва в нощта на 30 юли 2023 г.

Мъжете изреждат различни руски градове, сред които и Москва. Уточнява се, че машината има 1000 км обсег и носи симпатичното име "Бобър."

Щетите са сериозни

Още: Зеленски: Войната се връща на територията на Русия (ВИДЕО)

Атаката с дронове срещу руската столица бе сериозна, въпреки опитите на военното министерство да минимизира щетите от случилото се. 

Видеокадри от мястото на падането на дроновете показват, че не всичко е както го описват официалните руски власти - при комплекса кули в търговския център на Москва (Москва Сити) има голям взрив, а заснелият кадрите определено е ужасен.

ОЩЕ: Голям взрив след нова атака с дронове срещу Москва (ВИДЕО)

Взривната вълна е засегнала офиси с документация на Министерството на цифровото развитие на Русия, което се намира в Правителствения комплекс на територията на Москва Сити, съобщи каналът "Осторожно, Москва". В правителствения комплекс се помещават офиси на четири ведомства и три министерства - Министерството на икономическото развитие, Министерството на промишлеността и търговията и Министерството на съобщенията.

Реакцията на Володимир Зеленски

Още: Украйна: Руснаците чакат нова доставка на дронове, пак може да засилят атаките

Президентът на Украйна коментира атаката с думите: "Войната се връща на територията на Русия".

По-рано говорителят на ВСУ на Украйна Юрий Игнат коментира: "В Русия винаги нещо лети, в частност - в Москва. Тези, които войната "не ги засяга", вече ги засяга. Вече съществуват определени настроения в Русия - нещо долита шумно... Получиха това, което искат."

Война на дронове: Защо руската ПВО не сработи (ВИДЕО)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес