Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това армия ли е или партизански отряд: Руски генерал разсипа от критики руските сили (ВИДЕО)

13 юни 2024, 12:50 часа • 7848 прочитания

Армията ни днес прилича на партизански отряд. Това е просто извън всякакви норми. Така бившият командир на Въздушнодесантните войски на Руската федерация генерал-полковник Владимир Шаманов разкритикува от трибуната на Държавната дума (долната камара на руския парламент) качеството на военните доставки за руската армия. Войниците са принудени да се обличат "със собствените си пари", възмути се Шаманов, който е заместник-председател на Комитета за развитие на гражданското общество.

Заради ниското качество на раздаваните униформи, което "не подлежи на никакви оценки", войниците се обличат за собствена сметка и за сметка на близките си, каза Шаманов.

Още: Арестуваха за корупция генерал от руското министерство на отбраната

Той разкритикува и генералите, наричайки ги "друга армия", която е "добре облечена и бродирана" докато обикновените войници нямат шанс да получат качествени униформи.

Припомняме, че през последните месеци руската армия бе раздиряна от корупционни скандали с високопоставени служители на военното министерство, най-гръмкият от които бе със зам.-министъра на отбраната Тимур Иванов. Той бе арестуван и обвинен в получаване на подкуп в особено големи размери - 1,19 милиарда рубли. С подобно обвинение малко по-късно бе задържан и началникът на Главното управление на персонала към военното министерство генерал-лейтенант Юрий Кузнецов. За измами в особено големи размери бяха задържани също така бившият командир на 58-а армия Иван Попов и началникът на Главното управление на комуникациите на въоръжените сили и зам.-началник на Генералния щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин. Още: Нова чистка: Арестуван е заместник-началникът на Генералния щаб на Русия

В злоупотреба със служебно положение бе обвинен и началникът на отдела за осигуряване на държавни отбранителни поръчки Владимир Вертелецки.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес