Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тони Блеър призова британците да въстанат срещу Brexit

17 февруари 2017, 16:10 часа • 2043 прочитания

Бившият британски премиер Тони Блеър обяви своята „мисия за убеждаване на британците да въстанат и да променят мнението си за Brexit.

Спред него британците са подкрепили референдума, но въпреки това не знаят истинските условия, при които Великобритания ще излезе от ЕС.

Той произнесе реч на среща на проевропейската кампанийна група „Отворена Великобритания“, предаде БНР.

Предизвикателството пред нас е да разкриваме неумолимо истинската цена на Brexit, да покажем как това решение е било базирано на недостатъчно познание и да съберем подкрепа за намиране на начин да се спре сегашното бързане към ръба на пропастта, посочи Тони Блеър, който беше премиер на Великобритания от 1997 до 2007 г.

Бившият министър от Консервативната партия, Йън Дънкан Смит, незабавно реагира с изявление, че коментарите на Блеър не само са арогантни, но и напълно недемократични.

От Министерския съвет на Великобритания потвърдиха, че са абсолютно решени да доведат Brexit до успешен край. Премиерът Тереза Мей иска да задейства член 50 от Лисабонския договор за официалното стартиране на преговорите за Брекзит до края на март. Мярката вече бе подкрепена в долната камара на парламента – Камарата на общините.

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес