Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тиражът на последния брой на "Шарли ебдо" става 7-милионен

17 януари 2015, 14:39 часа • 15682 прочитания

Допълнителни екземпляри от последния брой на в. "Шарли ебдо" ще бъдат отпечатани заради голямото търсене и така тиражът му ще стане 7-милионен, пише в. "Фигаро".

Изданието се появи във вестникарските будки в Париж в сряда и беше буквално разграбено. В чужбина търсенето също е много голямо.

Междувременно по сгради край френския културен център в ивицата Газа бяха напръскани протестни надписи срещу публикуването на нова карикатура на пророка Мохамед от сатиричното списание "Шарли ебдо", предаде АФП.

"Ще отидете в ада, френски журналисти" е текстът на един от протестните надписи на стената на културния център. Комплексът е затворен, след като през октомври беше повреден при пожар. "Всичко друго, но не и пророкът", е друг от надписите. По думите на кореспондент на АФП полицаи са разположени покрай главния вход на центъра, както и по минаващия покрай него главен път.

През декември при бомбена атака, за която отговорност пое малката ултраконсервативна ислямистка групировка Джунд Ансар Аллах предизвика дребни щети по стената на френския културен център.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес