Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Тези негодници": Председателят на Държавната дума поиска да се отнеме имуществото на напусналите Русия

13 януари 2023, 12:22 часа • 3667 прочитания

Трябва да се конфискува имуществото на руснаците, които „оскърбяват Русия“ от чужбина, като си позволяват да заемат антивоенна позиция. Това заяви председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин в канала си в Telegram. Политикът нарече тези свои сънародници „негодници“, които открито подкрепят „злодеи, нацисти и убийци“.

"Напоследък някои наши съграждани смятат, че могат да обиждат Русия, нейните жители, войници и офицери, като открито подкрепят злодеи, нацисти и убийци", възмущава се Володин.

ОЩЕ: Украински дипломат: Командването на ВСУ изтегли част от войските от фронтовата линия към Беларус 

"Негодниците, които заминаха, живеят охолно благодарение на нашата страна. Докато са в чужбина, те отдават под наем имоти и продължават да получават хонорари от руски граждани. В същото време си позволяват публично да изливат мръсотия върху Русия", продължава той.

 Володин отбелязва, че в такива случаи руското законодателство предвижда наказания за „призиви към екстремизъм, реабилитация на нацизма или дискредитиране на въоръжените сили“. Но според него тези мерки са недостатъчни.

Руският политик предлага да се допълнят съществуващите членове от Наказателния кодекс с клауза „конфискация на имущество от негодници в Руската федерация“, което да компенсира причинените от тях щети.

ОЩЕ: И Шойгу, и Лавров си имат по 2 семейства: Руски журналист разказа за "традиционните ценности"

телеграм

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес