Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТАСС: Опозиционната лидерка Мария Колесникова е била отвлечена

07 септември 2020, 19:03 часа • 5294 прочитания

Граничната служба на Беларус не може да отговори на въпроса дали представителят на опозицията Мария Колесникова е пресякла границата на страната, съобщи ТАСС.

От агенцията са се обърнали към службата във връзка с появилата се информация за изчезването на Колесникова, но от там са отказали да предоставят каквито и да са данни от съображения за конфиденциалност.

Днес няколко белоруски медии съобщиха, че сутринта неизвестни лица са отвлекли Колесникова, като са я качили в микробус с надпис „Връзка” („Связь”). Членът на президиума на координационния съвет на опозицията Максим Знак потвърди, че Колесникова не отговаря на телефонните позвънявания. Освен нея, адвокатите издирват други двама представители на координационния съвет – Иван Кравцов и Антон Родненков, с които също не може да бъде установен контакт.

След отправено запитване, от Министерството на вътрешните работи на Беларус са отговорили, че не разполагат с информация за задържането на опозиционерката от страна на държавните органи. Бившият кандидат-президент Светлана Тихановская обяви, че властите в страната носят отговорност за изчезването на съратничката ѝ.

Вижте още:

Водеща опозиционна лидерка е задържана в Беларус

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес