Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съд в Москва отказа да се занимава с изборни машинации в полза на Путин в Кипър

31 май 2024, 17:35 часа • 1115 прочитания

Тверският съд на Москва отказа да разгледа иска за анулиране на резултатите от фалшифицирания вот за Путин в Кипър, предаде ASTRA.

Жителка на Кипър заведе дело срещу ЦИК. Според нея в Кипър са регистрирани множество нарушения. Общо, според Централната избирателна комисия, на Острова са гласували 42 866 избиратели, за 36 хиляди от които се твърди, че са гласували предсрочно. В същото време предсрочно са гласували общо 73 199 избиратели в чужбина.

„Оказва се, че почти половината от предсрочно гласувалите избиратели в чужбина са избрали избирателна секция в Кипър“, обясни пред ASTRA ищцата. Още: Гори тайната вила на Путин в Алтай (СНИМКИ)

По нейни изчисления, за да осигурят предсрочно гласуване на толкова много хора, членовете на избирателната комисия под ръководството на посланик Мурат Зязиков трябваше да издават шест бюлетини в секунда.

Събеседникът на АСТРА обръща внимание на факта, че „Зязиков демонстрира подобни електорални резултати, докато е президент на Ингушетия, където през 2004 г. за Путин са гласували уж 98,18% от избирателите, а на изборите за Дума през 2007 г. за "Единна Русия" са гласували 98,72% при избирателна активност от 98%. Още: ЕС измисли как да заобиколи Орбан, за да отреже парите на Путин

Представителят на ЦИК в съда поиска да се прекрати делото, тъй като се твърди, че искът се „основава само на собствените предположения на ищеца без никакви доказателства“.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес