Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свинска тор срещу мигрантите от Беларус: Полски фермери действат (ВИДЕО)

18 юни 2024, 13:35 часа • 1981 прочитания

Полски фермери решиха да последват примера на свои гръцки колеги и да използват специфично средство срещу нелегални мигранти, идващи от Беларус. Става въпрос за ... свинска тор.

Идеята е следната - фермерите торят със свинска тор граничната ивица с Беларус, като залагат на това, че нелегалните мигранти, използвани от режима на беларуския диктатор Александър Лукашенко за предизвикване на криза са мюсюлмани и религията им ще ги спре да минават през наторените площи. Коранът забранява да се яде месо от животни, които не са били заклани в името на Аллах. Ислямът счита прасето за нечисто животно: Знаете ли защо мюсюлманите не ядат свинско?

Преди пандемията, когато имаше бежанска криза и голям мигрантски наплив през Балканите заради жестоката война в Сирия, гръцки фермери предприеха същите мерки по границата с Турция. Тези мерки не спряха изцяло мигрантския наплив.

Полша и прибалтийските държави, както и Финландия, все повече се сблъскват с проблеми с мигранти, често от Близкия изток и Африка, които биват насочвани през границата с Беларус - счита се, че това е още един инструмент за натиск, използван от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин чрез най-добрия му чужд съюзник Лукашенко.

Още: Почина полският войник, намушкан от мигрант на границата с Беларус

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес