Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свиква се извънредна среща на ЕС след атентатите в Брюксел

23 март 2016, 17:59 часа • 2587 прочитания

Министрите на вътрешните работи и на правосъдието на страните членки на ЕС ще проведат в най-скоро време среща на високо равнище, за да координират европейския отговор срещу терористичните атаки в Брюксел от вчера, 22 март, предаде Politico.

Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулус заяви, че ЕС трябва да „действа незабавно“ и поиска от страните членки да свикат среща в „може би в следващите дни“, предаде "Фокус".

"Заплахата към Европа се нуждае от европейски отговор. Ние не можем да продължаваме да се учим по трудния начин, както показаха събитията в Брюксел. Ние се нуждаем от повече координация и от повече споделяне на разузнавателна информация“, каза Аврамополус.

Той разкритикува страните членки на ЕС, че не правят необходимото за засилването на Европол. „Важно е да работим заедно“, подчерта Аврамопулус.

По последни данни 31 души са загинали в Брюксел, а над 260 са ранените при атентатите от вчера. Степента на терористична заплаха в Белгия остава на четвърта най-висока, а днес страната е в тридневен траур

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес