Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свидетели на касапницата в Париж: Мислехме, че е част от шоуто

14 ноември 2015, 12:57 часа • 7894 прочитания

Зрителите на концерта в парижкия клуб "Батаклан" първоначално са помислили, че терористичната атака е част от представлението. За това си спомнят очевидци на трагедията.

В петък вечерта в клуб "Батаклан" американската група Eagles of Death Metal е имала концерт.

Журналистът от радио Europe 1 Жулиен Пирс разказва пред Reuters, че се е обърнал и видял един от нападателите, който имал брада :“В началото си помислихме, че това е част от шоуто – пиротехника или нещо подобно. Но после се обърнах и видях, че има автомат, а от него излиза огън. И тогава разбрах, че това не е шега.“

Пред РИА Новости, момиче, присъствало на концерта споделя: „Дойдох в "Батаклан" с мои приятели. Бяхме в залата, когато чухме силен шум. Първоначално решихме, че това е част от представлението. После се обърнахме и видяхме, че това са въоръжени хора, терористи. Видяхме как хората падат, безжизнените им тела. Веднага легнахме на земята и терористите ни казаха да останем така. Час и половина лежахме на земята до труповете, някои умираха в агония, другите плачеха. Хората падаха като домино…“

128 до момента са жертвите на кървавите терористични атаки в Париж, това съобщиха официално от Елисейския дворец. Междувременно френският президент Франсоа Оланд свика съвет на отбраната в 9 ч. местно време в Елисейския дворец, информира БГНЕС.

250 са ранените след атаките, 99 от тях са в критично състояние.

8 от атентаторите са мъртви - 7 са се самовзривили, а един е убит. Броят на жертвите по неофициална информация достига 150.

Френският президент обяви извънредно положение на територията на цялата страна. Градът е напълно блокиран, властите съветват парижани да не излизат освен ако не е крайно необходимо.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес